A 10 legextrémebb postaláda

Ha valamihez, hát a postaládákhoz nagyon értek! Persze jobb lenne, ha ezt valami piacképes tudásról mondhatnám el, nade minden költözés alkalmával egyszer még ez is hasznosnak bizonyulhat.

Kezdetben kisiskolásként a zsebpénz reményében, később egyetemistaként a rezsi akkor még megdöbbentő jelensége miatt vettem részt az - egyik - családi businessben, a szórólapterjesztésben. Ami gyerekként egy köteg újsággal való sétálgatást jelentett a kis lakótelepen, ahol laktunk, később odáig fejlődött, hogy évekig negyed Zugló tőlem kapta a legbecsesebb olvasnivalókat, amik ebben a műfajban előfordulhattak. A laikusok talán nem is gondolnák, hogy milyen hasznos élettapasztalatokal lehet gazdagodni szórólapterjesztőként. Példáult itt tanultam meg, hogy az a kutya, amelyik ugat, bizony a legtöbbször harap is, vagy hogy nagy hiba lebecsülni a mocskos szájú nénikék futási sebességét. És természetesen már messziről felismerem az igazán remek postaládákat, amelyeknek az alábbi ismérvekkel kell minimum rendelkezniük:

1. Elég nagyok ahhoz, hogy egyszerre elnyeljenek egy Media Mark egy OBI és egy Tesco újságot is, és még maradjon hely a leveleknek is (min. 30x30x15 cm);

2. A bedobó nyílás oldalt van, nem a tetején (hogy ne ázzon be), nagy és befelé nyílik (hogy feszegetés nélkül, egy mozdulattal be lehessen dobni az újságot);

3. Nagyjából szemmagasságban van elhelyezve, hogy ne kelljen keresgélni;

4. Az eléréséhez nem kell közelharcot vívni az ebekkel, vagyis könnyen hozzáférhető az illetékesek számára;

5. És végül, kint van rajta a "Nem kérek szórólapot!" felirat, mert így nem nyaggat miatta az ellenőr, ha kihagyjuk :).

A "szakmai" szempontok mellett egy ilyen láda az önkifejezés kész tárháza lehetne, ha a DIY rajongók felfedeznék a benne rejlő lehetőségeket. Bár ez még idehaza nem divat, az Egyesült Államokban a postaládáknak is megvan a maguk szerepe a tulajdonosok önmegvalósításért folytatott küzdelmében. Az alábbi ládák élen járnak ebben:

10. A Star Wars örök! Olyannyira, hogy mindennek jól áll, még a postaládának is. Csak a madarakat nem értem...

d2455c7094468cd9e6124f1685f23fe9.jpg

https://www.pinterest.com/pin/468022586249939452/

9. Úgy képzelem, ezt a művet az hívta életre, hogy kellett valami kontraszt a háttérben elterülő szemérmetlenül csodálatos kerthez. Cseles.

demon-alien-mailbox.jpg

http://hgdiy.com/2013/12/25-homemade-mailboxes-wed-be-terrified-to-stick-letters-into/

8. Abszolút kedvenc! Izgalmas, stílusos, mégis egyszerű, csak egy kiselejtezett próbababa és egy kis festék kell hozzá.

manichino.jpg

http://www.toxel.com/inspiration/2009/04/17/17-unusual-and-creative-mailboxes/

7. Bár a kép minősége nem a legjobb, mégsem hiányozhatott ez az ötletes láda. 

hamail2.jpg

https://www.pinterest.com/pin/468022586249939385/

6. A neten fellelhető házi készítésű postaládák kéz a kézben járnak az újrahasznosítással. Hiszen pár levél szinte bármiben elfér. Az egyik kedvencem egy kiselejtezett mikro volt, de ez a dob sokkal szebb, nem?

recycling-ideas-unusual-mail-boxes-25.jpg

http://www.lushome.com/creative-recycling-ideas-turning-mail-boxes-unique-yard-decorations-art-works/127846

5. Hú, itt aztán igazán beleadtak mindent! A láda legkisebb és legjelentéktelenebb része lett az, amibe a levelet rakjuk. Dehát így van ez jól.

funny_mailbox_12.jpg

http://nowthatsnifty.blogspot.hu/2011/12/31-unique-strange-mailboxes.html

4. Micsoda hiánypótló ötlet! Nincs több panaszkodás arról, hogy a szórólappal véletlenül kidobták a leveleket, ráadásul kétszer annyi hely van önkifejezni :).

a_aaa-inboxspam-mailbox.jpg

http://blogof.francescomugnai.com/2013/04/mailboxes/

3. Ismerjük az amerikaiakat és a fegyvermániájukat is, így ezen a konstrukción már meg sem lepődöm. Viszont mi van, ha elmondom, hogy a postaláda a puska csövében van? Ugye, hogy így azért már érdekesebb.

130910192148-07-gun-mailbox-horizontal-large-gallery.jpg

http://edition.cnn.com/2013/09/10/us/new-jersey-giant-mailbox-gun/

2. Csak két szó: Állati menő! És még három: Kell! Kell! Kell!

contemporary-fruniture-examples.jpg

http://www.weirdomatic.com/funny-mailboxes.html

1. Talán elsőre kicsit szemérmetlennek tűnhet ez a megoldás...de kit érdekel, ha ennyire ötletes! :) Micsoda mázlista postások élnek Amerikában, nem?!

explicit_mailbox.jpg

http://www.extremefunnyhumor.com/picture.php?id=120

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr757482330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása