A marhák tiszteletére a hónap színei: a fekete és a fehér
Avagy képzelt riport a laktózintoleranciáról, egy tehénnel

Szeretettel üdvözlöm a kedves nézőket és hallgatókat!

A múlt heti, nagy sikerű interjúnk után - amelynek keretében az egyház cölibátusban élő képviselőivel a gyermekvállalás mibenlétét tártuk fel - ezen a héten ismét egy sokakat érintő problémát, a laktózintoleranciát fogjuk megvizsgálni. Ehhez stábunkkal kilátogattunk az ország legnagyobb tejüzemébe, hogy meginterjúvolhassuk az itt élő derék bocikat. Hiszen kik tudhatnának többet a témáról, mint ők?

- Kedves András, először is köszönöm, hogy a rendelkezésünkre állt. Jól tudom, hogy Ön a legnagyobb marha a farmon?

- Ez így igaz - húzza ki magát büszkén a nemes jószág.

- Azért jöttünk, hogy a laktózérzékenységről beszéljünk, ami évről évre egyre több áldozatot szed a lakosság körében.

- Ah, kérem - szegi fel András a fejét - csak nem gondolja komolyan, hogy ez egy létező betegség?

- Több ezer dokumentált esetet ismerünk... - kezdem.

- Érdekes, 100 éve még azt se tudtuk, mi az a laktóz, erre jön ez a hisztéria, és hirtelen mindenki laktózmentes tejet akar inni. Nonszensz.

- Szakértők szerint - mondom bizonytalanul - akkor is létezett már ez a probléma, az emberek akkor is szenvedtek tőle, csak nem volt még olyan szinten az orvostudomány, hogy megfelelően diagnosztizálni tudják.

- Parasztvakítás! - bőgi el magát a gyönyörű, kapitális állat. - Tudja, kik azok a szakértők! Megmondom én! Azok a girhes kecskék! Az ő tejükben persze nincs ez a bizonyos laktóz, és így akarnak leszámolni velünk. Én és mind a nyolcvanhét borjam tehéntejen nőttünk fel, mégsem lett semmi bajunk tőle.

- Meg kell mondanom - kezdem fojtott ingerültséggel - magam is ismerem a jelenséget, ami nagyon is valós. A családomban több laktózérzékeny ember is van, akiknek komoly emésztési gondokat okoz, ha véletlenül tejterméket fogyasztanak...

- Nahát - horkan fel magabiztosan András - már azért is mi vagyunk a felelősök, ha a maga nagyanyja össze-vissza zabál mindenfélét?!

Épp tiltakozni készülök, amikor egy méretes tehén lép oda hozzánk.

- András kérem, fogadja el, hogy igenis létezik ez a dolog. Olvastam róla, hogy ezek az emberek nem dolgozzák fel a laktózt - mondja segítőkészen az ünő.

- Köszönöm - fordulok a boci felé. - Megtudhatjuk a nevét?

- Szonja vagyok - kérődzi bájosan, aztán jelentőségteljesen a kamerába fúrja bamba tekintetét. - Szeretném javasolni minden érintettnek, hogy legyenek olyan jók önmagukhoz, és DOLGOZZÁK FEL A LAKTÓZT - mondja tagoltan, hogy a gyengébb képességűek is jól érthessék. - Ahogy ezt megteszik, minden gondjuk megszűnik.

- Ééés - bandzsítok enerváltan a kamerába - sajnos csak ennyi fért bele a mai műsorunkba! Köszönjük megtisztelő figyelmüket! - konferálom le az adást. - Tartsanak velünk jövő héten is, amikor a magántulajdon védelmének fontosságáról kérdezzük majd a Szarka Szakszervezet elnökét.

 ***

És akkor, ahogy ígértem, íme a fehér és a fekete, amik épp olyan jól megállják a helyüket a lakberendezésben, ahogy a marhák életében.

cowruginthekitchen-568ed5113df78cafda74a17d.jpg

Kép forrása: https://www.thespruce.com/cows-in-the-kitchen-2109393

e99112d8ae575f811c21aa6fdc4df4c0--white-living-rooms-living-spaces.jpg

be763bc61111ebde63dda5d1afc84fa5--black-and-white-boy-nursery-white-kids-room.jpg

8204dcb5b2c8fbf6a7b15f92b42a4b57--office-workspace-office-spaces.jpg

59094feb1898cb79ea18a87e61afcc13--happy-colors-interior-black-white.jpg

452873f39d40c483b1ae6e70c0f799e1--black-room-decor-gold-room-decor.jpg

236373b23680263e84a156acbfb205d7--shiplap-bathroom-dark-countertop-bathroom.jpg

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/explore/black-white-rooms/?lp=true

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr7113084242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása