A 10 legkülönlegesebb kád
...amiben azért még lehet fürödni

Nekünk, földhöz ragadt realistáknak, hatalmas szerencse, hogy a designereknek néha elgurul a gyógyszere. Számomra a szaniterek fehérek és porcelánból vagy akrilból készülnek, pedig ha az ember nyitott szemmel pillant erre a területre, rájön, hogy ez a kombináció közel sem egyeduralkodó.

Még ha egy olyan egyszerű dologról is van szó, mint egy kád, számtalan különböző színű, anyagú és formájú darabbal lehet találkozni. Az egyetlen nehézség, ami az alábbi lista összeállításakor felmerült, az volt, hogy minden szereplőnek meg kellett felelni egyetlen elvárásnak: Ha nem is a legkényelmesebben, de alkalmas legyen a tisztálkodásra is. A Google "különleges kádak" találatainak 80 százaléka emiatt sajnos szóba se jöhetett.

 

10. Az Apaiser kádjaiban az tetszik, hogy átlagosnak ugyan közel sem nevezhetőek, mégsem kell világnézetet váltani ha egy átlagos fürdőszobában is el szeretnénk képzelni.

bande-range-product.jpg

http://kh.apaiser.com/bande

9. Az Infinity fantázianévre hallgató kádat az ukrán gyártó nem csak kényelmesnek, de gyönyörűnek és illatosnak is tervezte. Szívesen kipróbálnám!

aleksandermukomelov_infinitybath-6.jpg

http://www.mukomelov.com/en/projects/infinity-bath/#gallery

8. Erről a darabról nekem rögtön Drakula gallérja jutott az eszembe. Olyan kár, hogy a külseje nem matt fekete! 

id-0139_n-jena_p-product002.jpg

http://www.marmorin.hu/alom_kollekcio_55/kad_63/jena_terben_allo_kad

7. Tény, hogy nehéz annyira puritán fürdőszobát elképzelni, ahol ne hatna eszeveszett giccsesnek ez a 45 ezer kristállyal díszített kád, de ha mégis lenne ilyen, ott bizonyára jól mutatna.

swarovski-crystal-baby-bathtub.jpg

http://www.extravaganzi.com/lori-gardner%E2%80%99s-39000-diamond-bathtub/

6. Ez a tömör diófából készült kád az egyik kedvencem az összeállításban! És a smaragdzöld kiegészítőket is nagyon eltalálták! Az egészet úgy ahogy van postára adhatnák a címemre, persze csak abban az esetben, ha elférne a jelenlegi 1,95 négyzetméteres fürdőszobámban. (Ez nem vicc, lemértem. Egyszerű volt, csak megálltam a közepén a centivel és széttártam a két irányba a karjaimat.)

nina_mair_shell_03.jpg

http://www.ninamair.at/index.php?option=com_content&view=article&id=55:work-design-shell&catid=2:uncategorised&Itemid=169

5. Ezzel a hajó formájú káddal csak két problémám van. Az egyik, hogy a szimmetria hiánya miatt csak egy ember számára kényelmes, pedig egy ekkora kádnál igazán elvárható lenne, hogy a forró fürdő megosztható legyen. Emellett talán csak én vagyok ezzel így, de valahogy kellemetlen érzést kelt bennem a gondolat, hogy egy hajóban, mégis nyakig vízben üljek...

vivid-01.jpg

http://www.wiekisomers.com/#

4. Ettől a kádtól kezdve már rezeg a léc a használhatóság tekintetében. De ha nem pancsolunk nagyon és szeretjük a jéghideg követ érezni a bőrünkön fürdés közben, akkor ne is keressünk tovább! (Feltéve persze, ha van rá 790 000 dollárunk.)

baldi-rock-crystal-basin_xocgx_12.jpg

http://www.rohinstone.com/18-sink-%26-jacuzzis

3. Ha eltekintünk attól, hogy ez a darab nem tűnik kimondottan kényelmesnek, illetve hogy a takarításával kapcsolatos nehézségek borítékolhatóak, az ötlet, hogy be legyen jelölve a kádunkon, hogy hány liter víz van benne, zseniális!

flore_de_crombrugghe_transparent_tub.jpg

http://www.modpiecesblog.com/journal/tag/bathroom?currentPage=2

2. Ez a kád egy igazi sztár a témában, de a Splinter Works-nak nem ez az egyetlen figyelemre méltó munkája. Az aktuális kedvencem tőlük az a konyhabútor, amelyben az ajtók sarkai úgy vannak "felhajtva", hogy így a sarkok fogantyúként is funkcionálnak.

kepkivagas_3.PNG

http://www.splinterworks.co.uk/portfolio/vessel.php

1. Nem kérdés, hogy az első helyezett Alexander Zhukovski Bathsphere névre keresztelt "fürdő alkalmatossága", ami egyszerűen elképesztő! A honlap szerint a tervezőt az a cél vezérelte, hogy egy olyan lebegő üveggömböt hozzon létre, amiben elszakadhatunk a külvilág zajától. Egy szemernyi kételyem sincs afelől, hogy ez sikerült is neki. Csak a be- és kiszállási módszertan nem teljesen világos még számomra...

bathsphere-by-alexander-zhukovsky-1.jpg

http://aizzz.com/eng/?page_id=1069&tpsh=0

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1007192177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sobo 2015.02.23. 14:25:11

Nyálfolyatásnak tökéletes.
(...ahogy a postíró is megjegyezte)

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.02.23. 15:39:59

A legtöbb nem, aztán van pár nagyon nem és néhány igen. A legutolsó az nagyon igen. Főleg ha kétszemélyes. A ki és beszállás meg pár próba kérdése. persze a felfüggesztés is kérdéses.
süti beállítások módosítása