Ahol a szó többet mond...
Írás a falon

Mindig úgy véltem, hogy az írott szó az emberiség legnagyobb találmánya, de az csak nemrég tudatosult bennem, hogy emellett – kézzelfoghatóan – gyönyörű is.

header-1.jpg

Kép forrása: http://www.mothermag.com/typography-prints/

 

Egyre több lakberendezéssel foglalkozó anyagban jelennek meg szavak, szövegek vagy betűk díszítő elemként, ami nem is meglepő, ha belegondolunk, hogy a dekorációként használt tárgyakkal gyakran éppen az a célunk, hogy egy olyan hangulatot vagy érzést sugalljunk, amit akár le is írhatnánk egy szóval.

jo3.jpg

Kép forrása: Ismeretlen külső forrás

 

Az írott szó a képzeletre hat így minden olvasó számára más emlékeket idéz, más jelentést hordoz. Talán ez is az oka, hogy a „szöveges” dekorációk gyakran egyfajta titokzatos hangulatot árasztanak.

 haloba.jpg

Kép forrása: Ismeretlen külső forrás

 

Mindemellett praktikus lehet a falra írni azt, amikről nem szeretnénk megfeledkezni (ilyen lehet például az alábbi házirend). Egy időben eltökélt szándékom volt, hogy az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatának jelentősebb soraival dekoráljam a nappalit. Mesésen mutatna!

hazirend_a_falon.jpg

Kép forrása: Ismeretlen külső forrás

 

De ha a feljegyezni kívánt információ gyakran változik, használhatunk táblafestéket is… és nem csak a falon.

 chalkboard-dresser.jpg

Kép forrása: http://www.styleitlikeyoustoleit.com/site/put-your-dresser-in-its-place-and-d-i-y-your-drawers/ 

15c-chalkboard-painted-cabinet-labeled-drawers-black-white-kitchen-dining-room.jpg

Kép forrása (és sok egyéb remek ötlet itt): http://www.myhomerocks.com/2012/04/chalkboard-paint-ideas-for-a-blast-of-blackboard-decor/

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr167051909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása