Öt szuper krimisorozat őszre!
(ha Agatha Christie minden könyvét olvastad már)

Tudom. Iskolakezdés, nehézkes visszatérés a szabadságról, százezer érdektelen olvasatlan munkahelyi email, a természet percenként emlékeztet rá, hogy egyenesen robogunk az elmúlás felé... és persze front, front és front.

Tudom. De én akkor is egyszerűen imádom az őszt! A természet ekkor mutatja meg igazán, mire képes. Mint a tüzijáték az utolsó pár percben, amikor fellőnek mindent, ami megmaradt.

És az olvasásra - szerintem - ez a legtökéletesebb évszak. Konkrétabban: a krimi olvasásra!

Persze ha krimi, nekem is Agatha Christie az első, de ha te is rajongsz ezért a műfajért, az ő könyveit már úgyis olvastad. Többször is. Ezért íme néhány olyan, amit én nagyon szerettem, de talán neked még új.

1_4.jpg

5. Donna Leon – Brunetti sorozat – Velence maga! 

Ebben a sorozatban nem csak Brunetti nyomozó izgalmas ügyeibe nyerhetünk betekintést, de egy olyan ember szemén keresztül ismerhetjük meg Velencét, aki valóban ott él. Emellett pedig kapunk egy nagy adagot az olasz életérzésből is, de nem abból, amit a szórólapok alapján feltételeznénk, hanem abból, amivé a mai, aktuális világ formálta.

3_3.jpg

4. M. C. Beaton – Hamish Macbeth sorozat – Drága Humor, üdv újra köztünk!

Ha megkérdeznék, hogy mi az, amiből kezdünk lassan kifogyni mi emberek, gondolkodás nélkül rávágnám, hogy a humor. Hamish Macbeth történeteivel nem csak bejárhatjuk Skócia eldugott falvait, galád gyilkosokra vadászva, de néha igazán jókat lehet szórakozni az üdítően őszinte, nyakigláb rendőrünk szerencsétlenkedésein.

2_2.jpg

3. Harry Kemelman – A rabbi-sorozat – Ki mondta, hogy a vallás nem lehet izgi?!

Hát nem aggasztó, hogy a krimik főhősei között milyen kevés vallási vezető képviselteti magát? Szerencsére Harry Kemelman enyhítette eme tátongó űrt. Izgalmas gyilkosságokat eszelt ki nekünk, ráadásul Small rabbi nyomozásai közben sok érdekességet tudhatunk meg a zsidó vallásról. Imádtam ezt a sorozatot. Igazi, rejtőzködő kincs!

4_3.jpg

2. Lawrence Block – betörő sorozat – Egy szó: zseniális!

Most egy kicsit sajnálom, hogy Hamish Macbeth-nél ellőttem a humorra vonatkozó elmélkedésemet, mert bár a nyurga skót sokszor csalt mosolyt az arcomra, Bernie képes volt elérni, hogy hangosan nevessek egyik-másik buszon. Ez a fickó, ha épp nem megy jól a könyvesboltos üzlete, elmegy betörni egyet. De a legjobb, hogy egy idő után rájössz, ez az egyik legkevésbé fura benne. De mindeközben nagyon szerethető figura.

5_3.jpg

1. Robert Galbraith (J. K. Rowling) – C.B. Strike-történetek – Borzongatóan izgalmas

Beismerem, még nem olvastam a Harry Potter könyveket (és mostmár megvárom, hogy a kisfiammal együtt pótoljam ezt a hiányosságot), de Cormoran Strike, a féllábú magánynyomozó történeteiből már most biztosan tudom, hogy jól fogunk szórakozni.

Ez a - mostanra hat könyvből álló - sorozat érzékenyen egyensúlyoz a krimi és a thriller határán. Izgalmas gyilkosságok és eszméletlenül jól kidolgozott karakterek jellemzik. Az ötödik rész, a Zavaros vér, annyira tetszett, hogy egyenesen kijelentettem egy ajánlóban, hogy ez a legjobb krimi, amit eddig olvastam, és ez még mindig tartja magát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr4618228981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása