Díszléc - nem dísz, kötelező

Egy hideg és esős péntek este volt, amikor az Otthon Centrum figyelemreméltóan rossz elrendezésű és berendezésű irodájában a kivitelezőt vártuk, hogy ajánlatot tegyünk egy házra, amiről négy napja hallottunk először.

Az hamar kiderült, hogy új építésű ház révén a vételárból nem engednek sokat, viszont hajlandóság mutatkozott arra, hogy néhány extra igényünket belealkudjuk ebbe az árba. Jó előre volt egy listánk erre az esetre, és bár sok súlyos és hasznos tétel is volt rajta, az első helyen valahogy mégiscsak a díszléc állt. 

Azóta, hogy 7 éve megpillantottam az akkori nappalinkat a frissen felragasztott díszlécekkel, tudtam, hogy ez egy hosszú és boldog kapcsolat kezdete lesz.

fal_szine.jpghttp://rumhemma.se/skandinavisk-elegans-moter-spansk-hetta/

A jó díszléc olyan, mint a jó vendég. Az ember alig veszi észre, hogy ott van, de aztán piszkosul hiányzik, ha már nincs. És én pont ilyen stukkót szeretnék, amihez szerintem az alábbi három feltételnek kell teljesülnie:

1. Ha van, akkor minden helyiségben legyen. Épp úgy a fürdőben vagy az előszobában, ahogy a nappaliban. Ezekkel a helyiségekkel is csodákat művel, és a folytonosság elősegíti az otthon harmóniáját.

post_164343_20140317195622.jpghttp://otthonos.postr.hu/kenyelem-szinek-es-praktikum-56-nm-en

2. Legyen fehér - de legalábbis ne képviseljen egy harmadik színt a fal és a plafon színe mellett. Én úgy látom, hogy a díszlécnek nem önmagában kell szépnek lennie, a szerepe inkább az, hogy keretet adjon a szobának, kiteljesítse azt.

feher_fal_stukko.jpghttp://www.houzz.co.uk/professionals/interior-designers/london

3. Ennek megfelelően én inkább az egyszerűbb mintákat szeretem.

13.jpg

+1: Érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy a fal és a plafon találkozásánál elhelyezett díszlécet kiegészítsük egy hozzá passzoló fehér padlószegőléccel. Így együtt a kettő nagyon szuper.

country_housetohome3.jpg

http://tervezzkonyhat.blog.hu/page/8

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr577060681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása