Belső falak tervezése

 

Felső szint

A kezdeti tervek egy nagyon optimális elosztást képviseltek. A szobák mind optimális méretűek voltak, a fürdő méreténél a maximumra törekedtek, míg a folyosó esetében a minimumra.

Azonban ami általánosan optimális, nem biztos, hogy számunkra is az, így sorra vettem, mire szeretnénk majd használni ezeket a helyiségeket, és hogy ehhez milyen bútorokra, azokhoz pedig mekkora helyre lenne szükség.

- Először is szükség van egy hálóra, ahol elfér az ágy (160x200), és a ruháink, amik az előző lakásban egy 350 cm hosszú szekrényben voltak.

- Régi nagy vágy, hogy legyen egy dolgozószobánk! És az évek alatt annyi kütyü és kacat gyűlt össze, ami pont egy dolgozószobába kívánkozik, hogy egyre inkább szükséges is. Mivel ketten vagyunk a szobára, el kell benne férnie két asztalnak és némi szerkénynek. Emellett szeretnék erre a szobára egy dupla üveges ajtót, amin keresztül a folyosó és a lépcső is kapna természetes fényt.

 - A vendégszobába sem ártana egy nagyobb szekrény, és egy ágy.

felso_szint2.PNG

Az átrajzolás után a hálóban lett hely egy nagy szekrénynek, amiben minden ruhánk bőven elfér, és a vendégszobában is helyet kapott egy nagyobb ruhásszekrény. A lépcső megfordításával sajnos kisebb lett a fürdő, ezért a mosógépet és a kazánt a folyosón lévő szekrényben tervezem elhelyezni. Emellett a 90 centisre tervezett ajtókat 75 centisre cseréltem, bár még nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez hátrányt jelent-e majd.

Jelentősen megnehezíti a tervezést, hogy még nem állnak falak, amelyek segítenének elképzelni, mekkorák is lesznek ezek a terek, illetve hogy egyáltalán nem értek tervező programokhoz, így marad a Paint, a ceruza és a vonalzó.

 

Alsó szint

Az alsó szinttel kapcsolatban kevesebb módosítási igény merült fel kezdetben. Csak az előszoba falát szerettem volna kicsit eltolni, hogy elférjen ott egy cipős szekrény, és persze a lépcső megfordítása itt is éreztette volna a hatását. Reményeim szerint az, hogy a nappaliból fog felfelé vezetni a lépcső, tágítja majd a teret.

De aztán beköltöztünk az átmeneti otthonunkba, ahol csak zuhanyzó van, és rájöttünk, hogy ez bizony nem egy rossz találmány. Bár csak feltételezés, de esélyes, hogy a lépcső alatt lesz annyi hely, hogy beférjen egy helyes ki zuhanyzó.

also_szint_alaprajzok_1.PNG

Bár a bénácska rajzok túl sokat hagynak a képzeletre, úgy érzem, első körben nem is rossz az elképzelés. Egy biztos, elkezdett "a sorházból" a "mi házikónkká" válni a lak, és ez nagyszerű érzés.

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr807113349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása