Narancssárga & Lila - Öröm
A hét színei

Február eleje. Hetek óta nem sütött ránk a nap. Hetek óta sötétben megyünk be és térünk haza a munkából. Hetek óta nem ettünk napérlelte gyümölcsöt (bár ha jobban belegondolok, azt lehet, hogy már évek óta nem). 

A február túlélésében sokat segíthetnek a színek, főleg az olyanok, amelyek fényt, vidámságot és örömöt csalnak az életünkbe, miközben mosolyt varázsolnak az otthonunk "arcára".

Pont ilyen a narancssárga és a lila.

lovely-comfy-sparkling-appointed-indian-living-room-decorating-ideas-and-inspirational-purple-carpet-design-with-creative.jpg

http://www.bradez.com/gorgeous-tenuous-purple-living-room-decorations-enormous-home-gallery-interior-decor/lovely-comfy-sparkling-appointed-indian-living-room-decorating-ideas-and-inspirational-purple-carpet-design-with-creative/

0d8c6af2c10a2b2068705217782eb7d6.jpg

https://www.pinterest.com/pin/380554237235057188/

Bár a legtöbb enteriőrben, amelyben ez a két szín jelentős szerepet kap, az indiai motívumok dominálnak, diszkrétebben, egy-egy bútordarab színében, textíliákban vagy kiegészítőkben visszaköszönnek olykor modern otthonokban is. Nagy örömünkre.

original_bowler-hat-light_1.jpg

Kép forrása: Ismeretlen.

Ha ebben a témában keresgélünk az interneten, nehéz figyelmen kívül hagyni a számtalan esküvői dekorációval foglalkozó oldalt, amelyek szebbnél szebb képeken keresztül hirdetik ezt az örömteli színkombinációt. Megkerülésük olyan nehéz, hogy nekem most nem is sikerült:

vr4.jpg

http://www.indianweddingsite.com/indian-wedding-color-palette-inspiration-violet/

 Az utolsó kép első ránézésre talán csalásnak tűnhet az inkább sárga, mint narancssárga kiegészítők láttán,  de mivel nagyon megtetszett, addig nézegettem, hogy szemet szúrt a kanapén elhelyezett narancssárga díszpárna, ami hivatalosan is alkalmassá tette, hogy helyet kapjon az összeállításban.

525569f3dbfa3f0da8000cd1_w_520_h_635_s_fit_.jpg

http://www.apartmenttherapy.com/color-theory-101-making-complementary-colors-work-for-you-179143

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr107137739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása