Az 5 legizgalmasabb ébresztőóra, amitől garantáltan felébredsz

Nehéz idők járnak az ébresztőórákra. Egy mobiltelefon mindig kéznél van, több ébresztési idő is beállítható rajta, ráadásul megválasztható az ébresztés hangja, hogy az életmentő szundi funkcióról ne is beszéljünk. De még ha ezeket a szempontokat figyelmen kívül is hagynánk, ott van még az éjjeli szekrény problémája.

Ennek a szegény, hátrányos helyzetű berendezésnek egy olyan apró bútordarabon kéne fenntartania hosszú távú pozíciót, ahol sosincs elég szabad hely. Be kell látnunk, hogy egy klasszikus ébresztőóra ezzel már nem tudja felvenni a versenyt.

Szerencsére vannak darabok, amik nem adják fel, és meglovagolva a mobiltelefonok gyengeségeit - például hogy nem viselik valami jól a szalonnazsírt - új irányokba fejlődnek.

Hősök ők, akiknek állhatatos kitartása így vagy úgy, de száműz néhány mobiltelefont a hálószobákból, sokkal nagyobb szolgálatot téve ezzel a tulajdonosoknak, mint az ébresztés.

 

5. Menekülő ébresztőóra

Az interneten több olyan ébresztőórát lehet találni, ami ébresztés közben elszalad a tulajdonos elől, hogy az az üldözés hatására kellő alapossággal felébredjen. Ez a darab is erre képes, azzal a plusszal, hogy még jól is néz ki. Persze ettől még - az első hajsza után - borzalmasan tudnám utálni! Kis dög!

bryan-kirkland-mauve-bedroom-300x198_1.jpg

http://www.hammacher.com/Product/84248?tid=youtube&utm_source=Affiliate&utm_medium=CPA&utm_campaign=CJ&PID=6156307&source=cj  60 USD

4. Bacon illatú ébresztőóra

Természetesen amerikai találmány, amely az ébresztés előtt kicsivel elkezdi sütni a korábban belekészített szalonnát, hogy kellemes illatokkal örvendeztesse meg tulajdonosát. Én ugyan inkább müzlis típus vagyok, de át tudom érezni egy baconrajongó örömét, amikor felfedezi, hogy hála az ébresztőórájának, minden ágyneműjének szalonna szaga lett.

dooropen.jpg

https://mattysallin.wordpress.com/2009/03/20/wake-n-bacon/

 3. Hangtalan párna ébresztőóra

Ebben az ébresztőórában nem csak a helye a szokatlan, de az ébresztési taktikája is, ugyanis ez a párna nem hangot ad ki, hanem egyre erősödő fénnyel ébreszti fel a tulajdonosát. Nehéz elképzelni, hogy ez mindenkinél beválik, de azért egy próbát bizonyára megérne... szombat reggel.

led_alarm_pillow_time.jpg

http://technabob.com/blog/2008/04/23/led-pillow-clock-wakes-with-light-not-sound/

2. Bomba ébresztőóra

Hogy őszinte legyek, ennek az órának nem állt szándékomban alaposabban utánanézni. Nem szívesen kockáztatnám, hogy a TEK elővegyen, mert a Google böngészőm tele van a "bomb" és "clock" kifejezésekkel. De annyira jópofa ötlet, hogy nem hagyhattam ki a listából! Ráadásul ha jól olvastam, az ébresztés mellett visszaszámlálást is vállal, amely csak valamelyik drót - minden alkalommal másik! - elvágásával hatástalanítható. Csak azoknak nem ajánlanám, akik az utazásaik során szeretik magukkal vinni az ébresztőórájukat, de nekik nagyon nem!

dynamite1-sm.jpg

http://nootropicdesign.com/projectlab/2011/09/05/defusable-clock/

1. A kávét főző ébresztőóra

Van, ami annyira húsbamarkolóan zseniális, hogy az ember szava is elakad pár pillanatra...

... ... ...

Josh Renouf kávét főző ébresztőórájáról először egy kedves kollégám facebook oldaláról értesültem, aki maga is nagy kávérajongó. Annyira nyilvánvaló a kapcsolat a kávé és az ébredés között, hogy nem is értem, miért nincs ilyen minden éjjeli szekrényen. Ráadásul még szép is!

bedside_2_barid.jpg

http://www.joshrenoufdesign.com/new-gallery-5/5g6n3u07gbl2n7xq7hbw16w6mdkeig

+1: Pénzaprító ébresztőóra

Nem tudom elképzelni, hogy ezt valaki rendeltetésszerűen használná, de azért figyelemreméltó elképzelés.

alarm_03.jpg

http://acidcow.com/pics/20331-alarm-3-pics.html

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr527261489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása