Mi kell a tökéletes hálószobához?

Egy hálószobán két dolog múlhat: az este és a reggel. A két fontos napszak teljesen eltérő igényeket támaszt a hálóval szemben, így ennek megtervezése különösen nehéz feladat. Hétköznap reggel alkalmasnak kell lennie arra, hogy félálomban is megtaláljuk a ruháinkat, fel tudjunk öltözni, míg hétvégén támogatnia kell a reggeli lustálkodás intézményét. Az estét azonban a hangulatvilágítás és egy nagy, kényelmes ágy segíti elő leginkább.

7_2.jpg

http://www.vintagehousedaylesford.com/white-room/

Az előző hálószobánk berendezésénél sok hibát elkövettem, ezek alapján összegyűjtöttem, hogy mi az, ami most nem hiányozhat:

1. Kényelmes ágy

A hálószoba főszereplője számomra az ágy. Azon belül is a matrac, aminek a jelentőségét nem lehet túlértékelni.

u7.jpg

http://otthonos.reblog.hu/a-costa-brava-csak-raadas

2. "Puha" ágykeret/ágytámla

Az utóbbi időben nagy rajongója vagyok a textil borítású ágytámláknak, amiknek nem csak a tapintása lehet sokkal kellemesebb, mint egy klasszikus fa ágykereté, de esztétikai szempontból is feldobja a hálót.

king-size-upholstered-headboards-on-bedroom-ideas-upholstered-headboard-king-how-to-upholster-a-headboard-with-buttons-upholstered-headboard-how-to-make-an-upholstered-headboard-with.jpg

http://www.wa2yzt.com/upholstered-headboards-for-your-bed-ideas/king-size-upholstered-headboards-on-bedroom-ideas/

3. Nagy gardróbszekrény

Gardróbszoba hiányában én a ruhásszekrényt a hálószobába tervezem, elősegítve ezzel a reggeli készülődést.

rmblunden-von-simson-parsons-green-renovation-jonathan-gooch-remodelista-30.jpg

http://lakjunkjol.cafeblog.hu/2015/01/19/felujitva-a-tol-z-ig-kis-haz-nagy-otletekkel-londonbol/

4. Normális méretű éjjeli szekrény mindkét oldalon

Korábban volt már picike éjjeliszekrényünk, amire maximum egy könyv fért el, és tapasztaltam azt is, milyen kellemetlen, ha csak az ágy egyik oldalán van szekrényke. Jó, ha 1-2 könyvnek, egy pohár víznek, egy órának, esetleg egy kisebb lámpának is van hely közvetlenül az ágy mellett.

feher_fal.jpg

http://decordemon.blogspot.hu/2014_05_01_archive.html

5. Blackout sötétítő

A hétvégi reggeli lustálkodáshoz elengedhetetlenül fontos, hogy késleltetni tudjuk a napfény betolakodását a hálóba. Szerencsére manapság már sok árnyékoló közül választhatunk. Nekem a kedvenceim a blackout függönyök, rolók.

small-bedroom-ideas-42-1-kindesign.jpg

http://www.onekindesign.com/2013/09/20/60-unbelievably-inspiring-small-bedroom-design-ideas/

szinek3.jpg

https://thegreekaesthetic.wordpress.com/category/interiors/

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr637349076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

citrix 2015.04.10. 14:00:23

Hogy mi kell a tökéletes hálószobához, azt már tudjuk. De nem a mitől lesz tökéletes, hanem attól hogy kivel osztozol rajta.
süti beállítások módosítása