Az előszoba titka

Hiába a sok intelem az első benyomás fontosságáról, a legtöbb otthon legelhanyagoltabb helyisége az előszoba. Ez persze nem meglepő, ha arra gondolunk, milyen kevés időt is töltünk itt valójában. Az előszobával szemben támasztott elvárások száma is jelentősen elmarad a többi helyiségéhez képest.

Számomra az alábbi 4 szempontnak kell "csak" megfelelnie:

1. Legyen átjárható. (Mert végülis ez a lényege. Ha közlekedés közben át kell vergődnünk az elmúlt 10 évben vett cipőkön és kabátokon, akkor az nem jó.)

szinek.jpg

http://cafemystra.cafeblog.hu/2013/11/22/stilusos-skandinav-apartman/

2. Férjen el benne kényelmesen egy szezonnyi kabát, cipő és táska. (A táskákra soha nem gondolnak.)

1_we_tumblr_lwj3qxfqxm1qev340o1_500_large.jpg

http://otthonesdekor.blogspot.hu/2012/09/praktikus-tanacsok-az-eloszoba.html

3. Le lehessen ülni benne, hogy felvegyük a cipőnket. (Bár mindig izgalmas látvány, ahogy a vendégségbe érkező Nagynénik és Nagybácsik a néhány perces sikertelen egyensúlyozás után a felakasztott kabáthalmokba zuhannak, higgyük el, hogy egy ülőalkalmatosság nagy szolgálatot tehet itt is.)

mykonos8.jpg

 http://vizsuart.blogspot.hu/2014/01/nemtucat-11-1-inspiracio-cipoink.html

4. Legyen benne egy hatalmas lábtörlő, vagy egy nagyobbacska mosható szőnyeg. (Az icipici lábtörlőkockák értelmét az előszobákban eddig nem sikerült megfejtenem. Ha már nagyvonalúan nem törődünk azzal, hogy a kinti koszból a lakásba is kerül egy kevés, legyünk lazák, és hagyjuk üresen a felületet.)
casa35_13_az_atlagnal_szelesebb_labtorlo.jpg

 http://hetkornalam.blogspot.hu/2013_06_01_archive.html

 +1. Az előszobára ugyanúgy igaz, mint a lépcsőre, hogy  - mivel nem töltünk itt annyi időt, hogy bármilyen extrém szín vagy forma kellemetlen hatásokat gyakoroljon ránk - nyugodtan elszabadulhat kicsit a kreativitás, amikor a dekorációt tervezzük. Itt is jól mutatnak az extrém lámpák, fura formájú tükrök vagy az izgalmas képek. 

b09e81908a4b5c27e304ae089e6d4250.jpg

http://vizsuart.blogspot.hu/2014/01/nemtucat-11-1-inspiracio_27.html

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr547642722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása