Óda a fehér falakhoz

A lakberendezés során az ember számtalan kísértéssel találkozik, de nálam egyik sem lehet kitartóbb, mint a színes fal! 

Pedig jól tudom, hogy a legkedvesebb enteriőrjeimben mindig fehérek a falak és fehér a csempe, mégis nehéz ellenállni a mai gyönyörű színpalettáknak.

spanyolhaz02.jpg

Kép forrása: Ismeretlen külső forrás

 Egy átlagos lakásban általában valamilyen színt kap a padló, színesek a bútorok, a szőnyeg, a függöny. Színesek a könyvespolcon a könyvborítók, a képek a falon, az apró széthagyott csecsebecsék. A fehér falak üdítő, frissítő, tiszta érzetet keltenek.

feher_fal_.jpg

 Kép forrása: Ismeretlen külső forrás

De nem csak esztétikai szempontok alapozták meg a már évek óta többnyire hűséges kapcsolatomat a fehér burkolatokkal. A praktikusságuk is elismerést érdemel. Az új vakolatok száradásakor vagy az új ház falainak apró mozgásakor keletkező repedések könnyen, de legalábbis lényegesen egyszerűbben javíthatóak, ha a falak fehérek.

feher-fa.jpg

 Kép forrása: Ismeretlen külső forrás

Csempe választásakor sem nagyon találni kellemesebb és szerethetőbb színt a fehérnél. Az előző lakásom fehér csempéiért komoly belharcot kellett vívnom a család "márványmintás csemperajongóival", de ez az egyik olyan nehezen meghozott döntés volt, amit soha nem bántam meg.

06.jpg

Kép forrása: Ismeretlen külső forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://teakonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr787045695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.01.06. 17:48:08

Szerintem is a fehérnek van valamiféle varázsa. Azt gondolnám, hogy a kevesebb napsütéssel megáldott helyeken jobb a világító fehérség, de nem. Például a görögnél akár 3 x is lemeszelik fehérre a házat. Sajnos nálunk a falusi házaknál ez már kiveszőben van. A fenti képeknél is északi ország lakására tippelek.

élhetetlen 2015.01.07. 12:55:36

Igen, csak a fehér. Ismerősök már többször kérdezték festésnél, hogy miért fehér falak újra. Csak. Fehér csempe, fehér konyhabútor. És rendes, fa parketta. A járólap az előző lakásomban négerbarna volt. Féltem tőle egy kicsit, hogy kényes lesz, nem volt az. Sajnos, mikor költöztem, már nem gyártották (Kőbánya). Így most szürke járólapom van, igaz, ezt jól elbakiztam. Két világosszürke járólap volt egymás mellett, ennek jobban tetszett az árnyalata. Mondta a tüzépes, hogy ne ezt vegyem, mert most szedik fel az össze Pizza Hutnál, mondtam én, de hát ez csak egy házi konyha. Minden vízcsepp meglátszik, azóta egyfolytában felmosok, de szépnek szép. Még mesélek a szürke, fehér konyháról. Akartam egy faliórát, (egy tepsi mézes sütési ideje 6 perc, ne kelljen már kivinni a karórát és összedzsuvázni), Kedvenc órásomnál jól körbenézve a falon kirakottak reménytelenek. (A madarastól kezdve a faragottig minden minta). Mögöttem meg sor. Hosszú lesz, míg választok valamit, kiálltam a sorból, mondván, szolgálja ki a mögöttem levőket, és majd. Aztán jövök én, a srác elkezdi kipakolni a készletet. Az első, amit kivesz, egy fehér alapú, szürke keretű darab. Mondom, kész, ez az. Az első darab az volt, amire vágytam. Bocs, kicsit túlírtam a témát.
süti beállítások módosítása